Torsdag 24 augusti

Hej!

Har nu en blogg på hemsidan istället för en dagbok som blivit för stor i omfång och saktar ner hela hemsidan enligt supporten. 

Välkommen att kika in på BLOGGEN istället.

:)

 

Fredag 28 juli

Hej igen!

Nu är det tre veckor sedan vi parade Honey med Räbbåsens Harry. Vi håller alla tummar att det tar sig. Inom ett par veckor vet vi :) Hon själv tror nog att hon är dräktig då hon vilar mycket och är i sin egen lilla värld.  Hon är till och med redan lite extra hungrig <3

Jonna och jag tränar nu inför mästarklassen i rally och det känns jättekul. Snart skall vi göra premiär :)

På söndag kommer Julie på besök och skall stanna några veckor så matte och husse får lite semester. Det skall bli så kul att få se henne och ta med henne på våra äventyr med de andra hundarna.

Ni vet väl att det finns många café och restauranger idag där man kan få ha sin hund med. Det är både trevligt och en bra miljöträning för våra fyrbeningar. Googla på hundvänliga restauranger och din stad så får du lätt reda på vilka matställen så finns nära dig där du bor.

Ha det bäst!

 

 

 

Lördag 15 juli

NU har det hänt spännnande saker på hundfronten :)

Honey har varit på frieriresa förra helgen till Stöde och kennel Räbbåsen för att träffa Räbbåsens Harry. Det blev ett lyckat möte i kärlekens tecken. Så vi hoppas på valpar om ca åtta veckor. Harry är precis som Honey en väl meriterad hund i både spår och utställning. Harry är inmätt som kanintax och är av den nättare typen med mycket trevligt temperament. Vi hoppas på mycket trevliga, exteriört korrekt små limpor med goda arbetsegenskaper. Välkommen att höra av dig för att få veta mer.

Sen har vi tävlat också. Honey har blivit uppflyttad till avancerad klass i rallylydnad och Jonna till mästarklass. Jättekul! Så nu har vi nya saker att lära in och att träna mer på. 

I vår vardag tränar vi spår just nu med Elsa för att även hon skall få viltspårsmeriter. Vi tränar också Nose Work som är en form av specialsök där hundarna letar rätt på och visar sin husse elller matte var doften finns. Taxarna gillar skarpt att få använda sin näsa i alla möjliga sammanhang. Bra sport som verkligen passar alla hundar.

Ha en riktigt bra sommar till er alla!

 

 

Tisdag 30 maj

Hej!

Får be om ursäkt igen för att hemsidan är rörig. Vi har inte kunnat prioritera den utan vill hellre vara ute med hundar och familj i vår vardag just nu. Våren är en tid med många roliga aktiviteter som vi gärna deltar i. 

Vi har gått på kurs för att lära mer om rallylydnad och dess vedermödor i den högsta klasserna: avancerad och mästarklass. Jättekul!

Vi har också arrangerat vår första Nos Work tävling på min hemmaklubb Haninge brukshundklubb. Väldigt mycket arbete men det blev riktigt lyckat. Då denna sport är relativt ny och blev officiell 1 januari i är så finns det inte mycket vägledning att luta sig på gällande tävlingsarrangemang. Givetvis finns regelverk men många tolkningar går att göra så här i början. Vårt mål är alltid att göra den bästa möjliga upplevelsen för den tävlande. Jag hoppas vi lyckades för vi hade många glada miner på tävlingen och fin feedback efteråt.

Framöver ser vi med tillförsikt fram emot att få en valpkull i huset igen. Det är Honey vår egenuppfödda lilla Honungsgula karamell som skall få bli mamma. 

Ni är alltid välkomna att ringa och prata tax en stund. Kontaktuppgifter finns under särskild flik.

Sköt om er!

 

 

Tisdag 4 april

Hej!

Tänker uppdatera hemsidan nu så om det är rörigt eller saker saknas så ber jag om ursäkt. Hoppas få till ett lite moderna snitt, lite nya bilder och mer fakta och meriter kring varje hund. 
Välkommen och hör av dig om du undrar över något. Lättast är att mejla eller ringa.
anki.ekelund@telia.com 
070-492 7056
Ha det gott!


Söndag 5 mars

Just suttit och skrivit en artikel om Nosework till tidningen Taxen. Jättekul att min rasklubb nu har efterfrågan på information om fler hundsporter som passar taxar och som de vill få ut mer kunskap om till medlemmarna. I förra numret skrev vi om Rallylydnad. 


I morgon skall jag, Honey och Fina till Katrineholm och göra doftprov för att få börja tävla i Nosework. Håll tummarna att det går bra och att tjejerna visar dofterna tydligt och bra. Detta doftprov är som ett entréprov för att få tillgång att börja tävla. 
Sporten har funnits en tid men har nu blivit officiell i Sverige 1 januari 2017.
Nosework tävlar man i tre miljöer: behållare, fordon, inomhus och utomhus. Hunden skall markera en i förväg inlärd doft som i första klassen är Eukalyptos.
Kul sport som passar ypperligt för en hund och särskilt bra en tax.

2017-02-05

Tiden går fort som vanligt och det var en tid sedan jag skrev något. Här kommer lite uppdateringar.


Lilla Elsa, vårt nytillskott, har nu blivit 6 månader gammal. Hon är fortfarande liten och väger under 3 kilo så hon blir nog en kanintax. Jag och Elsa går på valpkurs för att hon skall få stå på egen tass och inte bli för beroende av resten av flocken. Det är mycket viktigt att man tar ut sina unga hundar på egna äventyr om man har fler hundar. Dels utvecklar det den lilla men det är också mysigt att få ägna sig helt åt en individ.

I helgen har vi introducerat viltspår för Elsa. Hon tyckte både blodet och klöven var spännande. Hon fick gå ett litet kort spår vilket gick bra. Redan vid nio månaders ålder kan man ta ut henne på anlagsprov om hon är redo då. Vi får se.

I närheten av där vi bor finns en fin inomhushall för hundekipage. Där har vi bokat tider januari till mars. Väldigt bra att kunna få kvalitetsträning oavsett väder ute.  Planerna framöver är att tävla i avancerad rallylydnad för Jonna och Fina och fortsättningsklass för Honey.
Vi tänkte också köra lite nosework men måste börja med att få ett godkänt Doftprov som är entrén för att få börja tävla. Fina och Honey kan markera både Eukalyptus och Lagerblad. Träning och tävling sker i fyra olika bantyper, behållare, utomhus, inomhus och på fordon. Kul sport som från i år är officiell.

Som ni säkert märker gillar vi att träna och tävla. Det ger motivation och struktur åt träningen när målen är tydliga. Som tur är gillar alla mina tjejer att träna och tävla :) 
Dock är det viktigt att ha individuella mål för var och en av hundarna och fokuserar på vad just den individen tycker om.

Sist men inte minst. Honey gick tom,inga valpar i magen :( , så nu får vi vänta på att Glittra löper vilket hon troligen gör i slutet av februari. Så valpar till sommaren hoppas vi på.

Sköt om er alla!

Måndag 26 december

Hej igen!

Vill börja med att önska er alla en god fortsättning! Hoppas ni alla haft en trevlig jul och lite ledighet för återhämtning i vardagen.

Här har det hänt spännande saker. Vi har köpt in en tik från uppfödare Catharina Wik i Göteborg på kennel Jour Choice.  Vår lilla tik heter Your Choice Natascha och kallas Elsa hos oss. Hon är en robust liten tjej som troligen blir kanintax till storleken. Hennes färg är svart med tan.  Hon fyller fem månader den 30e.

Sen har Honey varit på äventyr och träffat Ygeias Make my dag alias Tore på en date. Tre lyckade parningar, den senaste i går kväll, så nu kan vi bara hoppas att det tar sig och vi får valpar om nio veckor.

I övrigt så tränar vi mest nosework och rallylydnad just nu. Hundarna gillar det och blir så härligt trötta och nöjda. 
Nosework blir en officiell sport 2017 så då skall vi pröva på och tävla även i den grenen. 

Sköt om er!

2016-11-25

I helgen är det första advent. Härligt med ljus i fönster och härligt pynt. Hos oss börjar vi pynta redan 1a advent för att verkligen hinna njuta av julen i en dryg månad.


Som säkert fler av er förstått så fick inte Glittra några valpar med sin tilltänkta hane denna gång. Vi vet inte varför men eftersom det var första gången för honom tror jag att de båda inte riktigt fick till det ordentligt och han blev lite överväldigad av alla känslor. Han skall dock få träffa henne igen så fort hon löper nästa gång. Då tror jag det hela kommer att gå jättebra. Ser fram emot att det skall bli valpar i denna kombination då Glittra tidigare fått en mycket fin kull med denne hanes helbror.

Däremot skall Honey få träffa en tjusigt och trevlig liten svart kille när hon löper om ca 1-2 månader. 
Skriver snart mer om det :)

Honey har fått sitt sista förstapris i rallylydnad nybörjare och är nu uppflyttad till fortsättningsklassen. Hon och jag skall också ingå i en grupp som tränar och utbyter erfarenhet gällande lite mer avancerat specialsök, vilket skall bli mycket kul och intressant. 

I övrigt är det ganska lungt nu och vi har en välbehövlig viloperiod där skogspromenader och soffhäng står på schemat ;)

Sköt om er!

 

Lördag 24 september

Hej!


Glittras festman Manacas Warm Welcome är nu ögonlyst utan anmärkning. Dessa två har fått haft en "date". Lite trevande som det kan bli när det är första gången för gossen men allt gick bra. Så vi hoppas på små röda dvärgtaxvalpar vecka 45.
Jättekul och spännande! Håll tummarna.

Honey varit ute och tävlat och fått två förstapris i nybörjarklass i rallylydnad. Sen har vi också diskning på grund av matte. Jag klappade tydligen henne i ett moment och man får inte röra hunden under banans gång. Honey har haft en fantastisk attityd och älskar verkligen att arbeta.

Jonna har också varit ute och tävlat och vi har vunnit och kommit två men tyvärr inte fått något förstapris i lydnadsklass tre. Tyvärr även här mest på grund av matte som gjorde ett flertal onödiga dubbelkomanden som drog ner betygen. Känns ändå bra för Jnna gjorde så gott hon kunde och jag fick klart för mig vad vi behövde träna mer på.

Jag är så glad över mina fina tjejer som gör sitt bästa.

Sköt om er alla och träna duktigt och ha kul tillsammans framförallt.
 

Fredag 1 september

Long time no see

Hoppas ni alla haft en fin sommar. Vi har haft det mycket bra med flera av de ingredienser, som iallafall jag vill ha på semestern, träffa vänner och släkt, träna lite extra, gör några utflykter men också kunna ta det lungt och äta goda middagar och dricka gott i solen.

Nu till nyheterna. 
Vår röda egenuppfödda dvärgtaxtik Glittra löper :) Hon skall paras med en röd dvärgtax hane vid namn Manacás Warm Welcom alias Lill Claes. 
Glittra är en trevlig robust tjej med både utställnings och spårmeriter. Hon är givetvis ögonlyst utan anmärkning. Hon har en tidigare kull med denne hanes bror Manacas Golden moss vilket gav mycket lovande hundar.
Lill Claes är en mycket välmeriterad hane både gällande utställning, spår och gryt. Han är en riktigt showig kille som gillar att synas och ha sociala kontakter. Lill Claes skall ögonlysas på fredag så är det grönt ljus så kör vi :)

Lite andra nyheter. 
Under sommaren har också vår svarta dvärgtaxtik Fina blivit spårchampion. Hon var jätteduktig trots svåra förhållanden. 
Vår yngsta röda dvärgtik Honey skall debutera i Rally lydnad i helgen. Håll tummarna!
Vår kelpie och jag tränar klass tre i lydnadsklass och hoppas på att vi skall klara en uppflyttning till eliten inom kort. 
Som ni ser blir det en hel del träning för det gillar båda jag och hundarna :) 

Vår stamtik Evita har just fyllt tio år och är vid god vigör vilket vi är mycket glada för. Vi gjorde en seniorkoll på henne och inga fel hittades men veterinären rekomenderade skämtsamt ändå att denna tioåring kanske skulle få en vilodag i veckan så hon inte blir utsliten ;)

Ta gärna kontakt med oss om du är nyfiken på våra framtida valpplaner eller om du bara vill prata tax en stund.

Anki

Söndag 26 juni

Hoppas ni alla haft en härlig midsommarhelg. Här har det varit allt från tropisk värme med sol till ösregn. På själva midsommar var det fantastiskt väder. Det kändes som vi var utomlands när vi sakta strosade hem på natten och det var 26 grader i luften. 

Idag är det dock ösregn så vi tar det lungt och slappar. Faktiskt ganska skönt det med. Väntar att vuxna sonen skall komma hem på lunch. Skall bli mysigt och hundarna blir jätteglada när han hälsar på. 

Stor jubileumstävling på Lida friluftsgård i helgen för kelpie. Vi tänkte åka dit och heja på några som tävlar och sedan vara med på jubileumsfesten. Skall bli så trevligt att få prata kelpie lite så där extra för en gång skull. Som ni alla vet så blir det mycket tax här i familjen :)

Planerna för sommaren är att få till det lilla extra på Jonnas lydnads klass tre och sedan tävla. 
Fina skall få tävla öppenklass spår igen och förhoppningsvis få sin sista öppenklass etta innan championatet. Jag har talat om det tidigare men inte lyckats få till en domare när vi kan. Men nu är vi lediga och har mer tid så vi hoppas att det går.
Honey håller jag på och lägger grunderna för rallylydnaden nybörklass. Hon är på och älskar verkligen att arbeta. Så det går faktiskt riktigt bra fast vi just börjat :D

Sköt nu om er själva och era fyrbeningar så hörs vi snart igen!

2016-06-07

Jättegrattis till vår fina F-kull på födelsedagen då de nu fyller sex år. Jag fick ett meddelande från Royal Canin där det stod grattis på födelsedagen till hunden och med en info om att det är härligt att äga en hund av en frisk ras för då har det knappt levt halva sitt liv som sexåring.

Kändes så bra att få läsa det för taxen är verkligen en frisk ras och lever ofta länge.

Sköt om er! 

Söndag 22 maj

Nedan finns info inför valpträffen nästa helg i samband med östsvenska taxklubbens taxens dag. 
Alla andra som också gillar tax är förstås välkomna. Är du nyfiken på just vår uppfödning passa på och kom och säg hej och träffa hundar från oss.

Hej!

Nu börjar det närma sig att vi skall ses för valpträff på Lida friluftsgård i Tullinge den 29 maj :) 
Taxens dag pågår från ca klockan 10-15. Min plan är att vi ses klockan 10 vid mitt tält (blått) invid Rally banan (skyltar på marken). Då bjuder jag på en fikabulle och berättar lite om dagen och får krama om er alla och pussa på hundarna. 
Sen finns det olika aktiviteter a  tt pröva på: utställning, rally och viltspår. Vill man så kan man också få sin hund bedömd på en inofficiell utställning.

Jag kommer att ha ansvaret för Rallylydnad och alla som vill får pröva på. 

Ta gärna med någonting att sitta på och något att dricka till både er och hunden samt hundens favorit godis och leksak. Om du går med din hund i sele så ta gärna med koppel och halsband att använda vid aktiviteterna. Har du ett utställningskoppel så ta med det och samma sak gällande spår utrustning för viltspår om du har det. Kläder efter väder förstås. Alla hundaktiviteter är utan kostnad.

Sen tänkte jag att när alla hundar och människor är nöjda och trötta så går vi gemensam upp till Friluftsgårdens värdshus och äter lunch. Lunchen stänger klockan 15 så vi bör vara där senast klockan 14. 

Varmt välkomna!

 

Tisdagen den17 maj

Hej alla vänner!

Hoppas ni har det bra och att kunnat vara lite mer ute i naturen när kylan släpper taget om Svedala.
Här har vi spännande saker på gång. Jag beslutade mig för att låta vår egenuppfödda Froends Always Honey bli mamma inom kort. Hon är igår parad med Ygeias Make my day alias Tore. Så håll alla tummar att vi får valpar till sommaren.
I helgen är det utställning i Östsvenska taxklubbens regi på Ulriksdals slott och jag skall åka dit och supportra valpköpare. Skall bli så trevligt och roligt att träffa dem igen. 
Den 29 maj är det taxens dag på Lida friluftsdag i Tullinge. Det håller på mellan ca kl 10-15. Finns saker att pröva på som viltspår, utställning, rallylydnad mm. Allt är utan kostnad. Sedan finns härlig miljö att ströva i och gott fika att köpa. 
Jag kommer att vara där och visa och låta er pröva rallylydnad och sedan ha valpträff för familjer och hundar från min uppfödning och för presumtiva valpköpare och vänner.
Välkomna! 

Onsdag 3 maj

Stort grattis till G-kullen som idag fyller fyra år: Glittra, Glimma alias Gerda och Gideon alias Frasse. Tänk vad tiden går, nu har vi kommit in i maj och snart är det sommarsemester. 

Idag har vi blå himmel med skinande sol och 17 grader i skuggan. Har just varit ute på promenad så nu ligger hundarna nöjda och myser i solen på altanen :)

VALPTRÄFF
I år skall vi ha valpträff i samband med Östsvenska taxklubbens taxens dag på Lida friluftsområde i Tullinge 29 maj. På plats kan man få öva utställning men också få hunden bedömd i en inofficiell utställning. Sen kan man pröva på viltspår och få en introduktion i rallylydnad. Inga av aktiviteterna på taxens dag kostar något. Fika förstås och planen är att vi avslutar med gemensam middag på värdshuset för dem som vill och kan.
Alla valpköpare har fått inbjudan på mejl. Vet du med dig att du ändrat mejl så hör gärna av dig så jag får uppdatera uppgifterna. 

Välkomna!

Torsdag 21 april

I dag känns det lite ledsamt. Jag har just fått konstaterat via ultraljud att Glittra inte är dräktig. Glittra har som ni vet haft en kull tidigare så varför det inte blev valpar denna gång vet vi inte. Hon verkar må bra och vi kunde inte se att någonting verkade onormalt utan bara tomt i lilla livmodern. Tyvärr kan det bli så ibland men lite ledsen blir jag för det hade verkligen varit mysigt med ett gäng minilimpor här till sommaren.

Men det är bara att ta nya tag. Troligen blir det en kull under året iallafall men exakta planer finns av naturliga skäl inte ännu.
Så välkommen iallafall du som vill veta mer om oss och våra hundar så kan vi berätta om preliminärplanerna.

Ta hand om varandra!
 
 Torsdag 7 april

Regntunga skyar i Stockholm. Tur man redan hunnit ut på en långpromenad i dag. Det får bli pyssel inne och mys med hundarna idag.

I nästa vecka kan jag nog säga mer säkert om parningen mellan Glittra och Tore tagit sig. Vi tror dock redan nu på att så är fallet :)
Fick några kort på Tore av hans ägare Yvonne och detta är vad hon säger om Tore som individ.

Tore är en fantastiskt cool kille. Glad, snäll, tillgänglig och mycket tillgiven. Han är otroligt enkel och självklar i alla sammanhang. 
Han är allt man kan önska av en hund!// Yvonne 

Så du som är nyfiken på en avkomma efter denna kille hör av dig så berättar jag mer.

Ygeia Make My Day alias Tore

Måndag 28 mars

Hoppas ni alla har och haft en härlig påsk. 

Dessa lediga dagar var välbehövliga för oss så jag tror att vi alla fått mer energi när vi haft chans att träffa släkt och vänner samt fått lite extra vila. 
Nu har det gått 14 dagar sedan Glittra parades men ännu vet vi inte om hon är dräktig. Jag skall träffa henne om 14 dagar hemma hos hennes foderfamilj Lena och Janne. Förhoppningsvis kan jag då se om allt gått som planerat :) För er som inte vet så är Glittra en röd dvärgtaxtik som vi själva fött upp och nu har hon parats med en dvärgtaxhane, svart med tan, vid namn Ygeia Make My Day alias Tore. Både min och Tores ägare hoppas på trevliga, sociala, exteriört korrekta små godingar till valpar.
Är du intresserad av att få veta mer kontakta oss gärna.
anki.ekelund@telia.com
070-492 7056

Sköt om er!

Söndag 13 mars

Solen skiner och livet leker :)

En härlig helg med spårkurs och korvgrillning på lördagen. Sen resa till Örebro där vår Glittra parades med Ygeia Make My Day alias Tore.
I dag har det blivit långpromenad, cykel tur och sen rallyträning inomhus på kvällen. En riktig hundhelg :)

Extra roligt var att det gick bra med det lilla kärleksparet då Tore inte blivit pappa tidigare.  Så du som är intresserad av en valp från oss är välkommen att höra av dig för att få veta mer om den tilltänkta kullen. Om allt går som det ska får vi troligen valpar i både rött och svart med tan tecken i mitten av maj. Vilket innebär att det blir leveransklara i mitten av juli.

Tips till dig som skriver meddelande på hemsidan och också vill ha frågor besvarade bifoga gärna din mejladress. Om du inte gör det så ser jag inte varifrån meddelandet skickats och kan bara svara på min egen hemsida.
Bäst är att skriva frågor direkt till mig via min mejl anki.ekelund@telia.com

Ha en bra vecka!
 

Fredag 4 mars

Glittra började löpa i tisdags och skall nu paras om ca två veckor. Det skall bli så spännande att ånyo få valpar i huset. 

Glittra är en röd dvärgtaxtik som vi själva fött upp och som i stamtavlan heter Friends Always Glittra SE36344/2012. Hon är en mycket trevlig och social tjej som har lätt att umgås med både människor och djur. Hon har en korrekt exteriör och en bra spårnäsa. Glittra är en ganska lugn tjej men vet förstås ändå vad hon vill. 
Den kille hon skall få träffa heter Ygeia Make My Day SE23590/2014. Tore som han kallas är en trevlig och cool kille som är lätt att ha att göra med. Han är vacker exteriört och är ställd flertal gånger med fin kritik men också anlagsprövad i viltspår med godkända resultat.
Håll nu alla tummar för att vi får en fin kull med godingar efter dessa två :)
Trevlig helg till er alla!

Söndag 21 februari

I helgen har jag och mina tjejkompisar haft en härlig hundhelg. Vi började med att hyra en hundhall norr om stan i tre timmar där vi tränade alla hundarna och hjälptes åt med råd och dåd. Efteråt gick vi en skön promenad i skogen. Vi hade bokat en natt på ett hotell i närheten som hade spa och bra möjlighet att ha hundar med. Så ni kan tro att vi nu är både nöjda och trötta allihopa. Kul, lärorikt och mysigt kan jag lova.


Jag har nu bjudit in alla valpköparna till en valpträff i samband med Östsvenska taxklubbens taxens dag den 29 maj i Lida. På taxens dag bjuds på lite pröva på av både viltspår och utställning samt rallylydnad. Sen är det en inofficiell utställlning också. Brukar vara riktigt trevligt. Så nu håller vi tummarna att många vill vara med :) 
Varmt välkomna till taxens dag är förstås inte bara taxar uppfödda från oss utan alla som vill komma och gillar taxar. 
Hoppas vi ses!

Måndag 8 februaari

Solen har äntligen börjat visa sig ibland :) Efter hösten och vinterns mörker längtar iallafall jag efter ljuset och solen. Härliga tider väntar!


I Stockholm finns nu ett flertal inomhushallar där man med fördel kan träna hund under vinterhalvåret. Det kostar förstås att boka men om man är några stycken som delar så blir det inte så farligt. Känns så bra att kunna få kvalitativ träning inomhus när vädret inte är så kul utomhus. 

I vår planeras en ny kull efter Friends Always Glittra. Jag var mycket nöjd med den förra. Valparna var framåt och social men också lugna när det inte var något särskilt som hände. Verkligen ett trevlig temperament och när mina uppfödarkollegor var här så fick vi beröm för att de verkade lovande exteriört också. Jättekul!
Troligen blir det en svart hane denna gång om allt blir som planerat.  Kontakta gärna mig direkt på telefon eller mejl om du vill veta mer om våra taxar.

I vinter har vi kört en hel del nosework. Vilket är en civil form av specialsök. Jättekul tycker både Honey och Fina. En fin aktivering tycker jag när hundarna blir trötta och nöjda efter en stunds arbete. Det finns en särskild klubb med ansvar för nosework i Sverige www.snwk.se Svenska nosework klubben. På deras hemsida finns en hel del matnyttigt om du är nyfiken på sporten som passar som hand i handske på en tax ;)

Ta hand om er och vi hörs snart igen!

Söndag 24 januari

Nu har jag börjat sätta mål för årets hundträning. Honey skall få fortsätta träna Nosework och vi går nu på en fortsättningskurs i hundhallen. Det är jättekul och Honey är som hand i handske. Sedan kan hon få gå prov där hon letar efter doften inomhus, utomhus, i fordon och behållare. Varje hund måste också läras sig att marker för sin förare när den hittat den doft vi söker. Honey har nu lärt sig markera två av tre dofter. Den tredje doften kommer i den mer avancerade träningen.

Fina skall få fortsätta träna rallylydnad. Hon är som ni vet uppflyttad till avancerad och skall kunna alla moment inte bara på vänster sida om föraren utan också på höger sida. Så flera vändningar skall finslipas samt några nya moment. Lite spårträning blir det också.
Jonnas prioritet ligger på lydnadsklass lydnad även om hon också skall köra avancerad rally. Vi tränar in momenten i lydnadsklass tre och elit nu under vintern.
Jonna tycker det är jättekul Det krävs mycket koncentration och fokus för att klara av tävlingsmomenten i elitklassen så småningom.
Vår "gammeltjej" Evita som i år blir 10 får hänga med på det hon gillar utan några särskilda krav.
OM ni är som jag så blir det en tydlig hjälp i träningen att sätta mål. Så sätt dina egna mål. Om man sätter mål som är kul och rimliga så skall ni se att ni snart kommer kunna sätta nya högre mål.

Sköt om er alla!

 

Söndag 6 januari

Nu är 2016 här och ett nytt år med nya spännande utmaningar. Vi på kennelfriendsalways har haft en kull under året efter Friends Always Glittra och Manaca´s Golden Moss. Det blev en lyckad kull med tre röda juveler, en tik och två hanar. Samtliga nu sålda, tiken med bibehållen avelsrätt.


Under 2016 planerar vi att ha en valpträff igen. Preliminärt blir det under våren i Stockholmstrakten. Mina tankar är att vi skall ses på en inofficiell utställning där de som vill kan anmäla och ställa ut sina hundar och vi andra hejar på. En utställningsmiljö är både en bra miljöträning och en bra förstaträning inför framtida utställningar. Så fort jag vet tiden och platsen hör jag av mig till alla valpköpare även per mejl eller telefon. Så har ni ändrat några kontaktuppgifter hör av er och berätta :)

Vi har även valpplaner för 2016 då Glittra skall få ytterligare en kull. Hane ej säkert bestämt ännu men info kommer på hemsidan så fort det är klart.

Bilden: I helgen fick jag hjälp av min snälla make att rama in Honey och Finas championat. Honey är nu både spårchampion och utställlningschampion. Fina är utställningschampion och förhoppningsvis får hon sitt sista förstapris i spåret i vår så även hon blir spårchampion i år. Ovanför på väggen hänger deras fina rosetter. Det är värt allt arbete med att meritera hundarna för det ger också många roliga stunder och härliga lärdomar. Och inte minst är det en bra aktivering för mina små fyrbeningar. Tack till er alla som hjälpt och stöttat!

Hörs snart igen!

 

Onsdag 30 december

Hej alla hundvänner!

Snart ett nytt år med nya utmaningar och roligheter. Idag tror jag att alla vet att djur kan må dåligt av höga ljud och smällare. Djur kan ha svårt att förstå var ljudet kommer ifrån och de har en bättre hörsel än vi. Tänk på ditt husdjur på nyår. Ta inte ut den utomhus när det smäller som värst. Om möjligt bry dig inte om smällandet alls själv. Ge din hund något gott att tugga på och låt den vara där den känner sig trygg. Om den skulle bli rädd så trösta aldrig. Låtsas helst som ingenting. Avled om det är möjligt. Le och vad lugn och glad så får hunden iallafall inte sin rädsla bekräftad av dig. De flesta hundar klarar smällare och annat oljud utan problem. Våra taxar bryr sig inte det minsta men vår kelpie Jonna upplever ett obehag av smällandet. Till henne har jag nu prövat att få utskrivet ett lugnande preparat som vi får hoppas att hon blir lugnare av. Det är viktigt att man jobbar förebyggande med sitt djurs rädsla. Med Jonna gör jag så att varje gång det smäller ute och hon tar kontakt med mig utan att ge ljud ifrån sig så får hon lungt en bit köttbulle av mig. Det gillar hon så hittills i år har det gått oväntat bra med smällandet.
Sköt om er alla och Gott Nytt År!

Onsdag 23 december

Vill börja med att önska er alla en härligt och god jul och ett gott nytt år!

I morgon är det julafton och jag väntar hem vuxna barn, övriga släkt och vänner till oss för julfirande. Längtar! 
Valparna Jaxon och Junior har flyttat till sina nya hem och Julie flyttar på Juldagen. Härligt men mycket jobb med en kull valpar om man som jag vill ge dem allt jag förmår med miljöträning, sociala umgängen, inkallning, bilåkning mm. Det som är belöningen är när valparna verkar glada, sociala, framåt och gillar äventyren jag hittar på. Den andra saken med valpar jag gillar mycket är mina valpköpare. Lyckan är att matcha de olika valparna med en familj som man tror den kommer passa bra i. 
Jag hoppas ni alla vet att jag aldrig är längre bort än ett telefonsamtal. Så ring gärna och berätta hur det går eller om ni har någon fråga eller fundering.
Sköt nu om er alla!
Bilden är på Glittra med alla hennes valpar, Jaxon, Junior och Julie. 

Söndag 6 december

Andra advent och valparna är nu åtta veckor gamla. Mamma Glittra har fått flytta tillbaka hem till sin foderfamilj Lena och Janne och sin taxsyster Gerda. Allt hade gått jättebra och de var alla glada att se varandra igen.  Här hemma har vi som ni vet flera taxtikar som gärna sköter valpar så allt har gått bra även för deras del. I slutet av nästa vecka skall Junior och Jaxon få flytta till sina nya hem. Så på tisdag kommer veterinären hem till oss för att vaccinera, chipmärka och besikta de små. Håll tummarna att alla delar i protokollet blir utan anmärkning :)

Bilden är på de små när de tränar att ha halsband på sig. I början kan de ofta inte röra sig då de tycker det är konstigt att ha någon omkring halsen. De bara kliar på halsbandet. Men de är redan efter ett par gånger så kavata att jag fick muta med hundkex för att de skulle vara stilla på en plats för fotografering.
Ha det gott!

Måndag 30 november

Nu är alla valparna tingade. Vi är mycket glada för alla familjer känns bra just för den individ de skall få köpa. Sen är det förstås mycket arbete som väntar för respektive familjer när de skall träna, fostra och mysa med just sin lilla juvel för att få den att komma in i deras rutiner. Men det känns som om det kommer att gå jättebra :)

För dig som är intresserad av våra hundar och valpar kan jag berätta att vi planerar ytterligare en kull efter Glittra i vår. Till nästa kull kommer vi ta en annan hane. Då rasen dvärgtax är så liten så rekommenderar man att vi uppfödare skall sprida avelsmaterialet så mycket vi kan. Mer om den hanen när det närmar sig. Glittra löper vanligtvis med sex månaders mellanrum så det är inte omöjligt att vi har nästa kull färdiga för leverans någon gång mitt i sommaren. 

Sköt om er alla!