Senaste nytt :)

10. sep, 2022

Hej!
Här är det vardag igen med ganska mycket träning, motion och en del tävlingar. Jag och Honey har också gått på kurs för att slipa momenten i Rallylydnadens mästarklass. Det var jättekul!
I dag har vi gått en lång härlig promenad i vår urskog som ligger nära där vi bor och det är därifrån fotografiet kommer på Emil, Honey och Elsa.
Spännande planer finns till vintern då vi tänker att Elsa skall få sin sista kull med en hane som är barnbarn till vår Honey. Elsa är ögonlyst igen utan anmärkning och den aktuell hanen har påbörjat sin meritering med godkänt anlagsprov i spår och ett excellent med Cert på utställning så allt ser lovande ut.
Vi tror att Elsa kommer att löpa vid jul så valparna kommer till våren.
Sköt om er och ha en fin helg!

23. maj, 2022

Tack till er alla som visat intresse för vår lilla ljuvliga chokladkaramell Pärlan.

Vi har under nästan två veckor läst många mejl, haft flertal telefonsamtal och några möten utifrån att hitta det hem vi tror blir bäst för Pärlan. 

Vill säga att vi har pratat med så många fina människor som gärna får bli valpköpare till oss i framtiden när nya fina individer kommer att söka efter sitt bäst hem. Pärla var lite speciell för oss för hon var lite mjukare som individ än vi är vana vid att våra taxar är.

Nu känns det så bra och vi ser fram emot Kristihmmmelfärdshelgen då vi skall ha valpträff och få träffa flera av våra tidigare valpköpare och deras taxar.

Bilden är på Pärlan när hon ligger och vilar på altanen i solen efter en dag med roligt besök och flera aktiviteter med de andra hundarna.

Ta hand om er!

 

 

 

10. maj, 2022

Hej allihopa!

En intensiv period med valpar har vi haft men nu börjar allt lugna ner sig. Hanarna i Elsas kull har kommit tillrätta i sina nya hem och alllt går bra. Vi har så smått börjat återgå till vanliga träningar med hundarna och lite mer motionering.

Tanken var att vi här på kenneln skulle behålla den lilla tiken Friends Always Perfekt Pearl alias Pärlan men tyvärr har hon överbett. Enligt veterinären troligen ingenting som kommer påverka henne som sällskapshund men det är ett observandum gällande avel. Så efter moget övervägande har vi nu bestämt oss för att sälja henne. Vi tror att det bästa vore om hon kunde hitta sin perfekta familj inom kort. Hon är 11 veckor gammal och en mjuk, följsam, pigg och positiv tjej. Hon är av den mindre storleken på tax och brun med ljusa tantecken. 

Pärla kommer troligen bli en utmärkt sällskapshund och skulle säkert gilla att bo med en annan vänlig hund (tik alt kastrerad hane) av mindre storlek eftersom hon är uppvuxen i flock (inget krav).

Du som är intresserad är välkommen att mejla till oss och berätta lite mer om dig och din familj och den tillvaro du kan bjuda en liten minilimpa på. Sedan får du förstås också gärna ringa och snacka tax en stund så berättar vi mer om oss och våra hundar.

Ha en fin dag!

Anki

21. apr, 2022

Hej!

Nu är det dax för valparna att flytta. Tre förväntanafulla hem väntar på sin nya familjemedlem. Alla är nu tingade så ingen valp finns till salu just nu. Först under nästa år kommer vi ha valpar på kenneln igen.

De två första killarna flyttar denna vecka och veterinäresiktigades utan anmärkning på vår närliggande veterinärklinik i går. Veterinären sade att hon hade fått dagens vinstlott genom att det var hon som fick besiktiga dem. Gulligt sagt tycker jag :D Samtidigt som valparna besiktigades så fick de även sin chipmärkning och vaccinering.

Inför flytten tränar vi valparna på att vara trygg i en transportbur. Buren står framme utan dörr på så valparna kan leka och sova i den. När vi sedan sätter in den i bilen brukar valparna känna igen den och det blir en lugn åktur.  

Våra valparna har nu fått uppleva lite olika miljöer, många olika människor både stora och små, några olika trygga hundar och olika leksaker varav flera piper, skramlar eller prasslar vilket valparna tycker är jättekul. Valparna har också fått äta, leka och rasta ute i olika underlag och miljöer. 

Nu tar de nya familjernas ansvar vid att varsamt fortsätta utveckla varje individ utifrån dens potetial.

Ta hand om er!

10. apr, 2022

Så mysigt nu när det är fullt ös i valplådan, i hela huset och nu även utomhus. Snart är valparna redo att flytta till nya hem och de känns så bra med de familjer som vi har klara. Ännu har vi inte hittat det perfeka hemmet till Friends Always Playful Pete. Han är en brun hane med tantecken som troligen blir en liten dvärg eller kanske den minsta sortens tax, kanintax. Han är en lekfull, social och nyfiken kille. Vi önskar honom ett hem där han får vara en naturlig del i allt familjen gör. Vi önskar också att han aktivieras tillsammans med sina ägare i tex spår, nose work, rally lydnad, utställning eller vad ni och hunden gillar att göra tillsammans. En tax blir trevligare och närmare sin familj om man gör saker tillsammans som bygger samarbete och glädje. Föresten gäller det alla hundar och hundraser :D

Vi som uppfödare finns alltid där för våra valpköpare och deras smålimpor. Vi arrangerar med jämna mellanrum valpträffar och kan vägleda både när det gäller träning och utställning. Vi är själva aktiva med våra hundar och har mycket erfarenhet av tävling och träning. Både två och fyrbenta i den här familjen gillar ett aktivt hundliv. 

Om du vill se lite fler bilder på just denna kull kan du titta in på vårt Instagram kennelfriendsalways. Där finns även några filmer som jag lagt upp nu den senaste tiden.

Om just du är nyfiken på vår Pete börja med att skriva ett mejl till oss och berätta om vad du kan erbjuda en lite minilimpa och vad du har för förväntningar på en framtid tax.  ekelund.anki@gmail.com

Det går också bra att ringa oss så får du veta mer.

Sköt om er!