Senaste nytt :)

10. maj, 2022

Hej allihopa!

En intensiv period med valpar har vi haft men nu börjar allt lugna ner sig. Hanarna i Elsas kull har kommit tillrätta i sina nya hem och alllt går bra. Vi har så smått börjat återgå till vanliga träningar med hundarna och lite mer motionering.

Tanken var att vi här på kenneln skulle behålla den lilla tiken Friends Always Perfekt Pearl alias Pärlan men tyvärr har hon överbett. Enligt veterinären troligen ingenting som kommer påverka henne som sällskapshund men det är ett observandum gällande avel. Så efter moget övervägande har vi nu bestämt oss för att sälja henne. Vi tror att det bästa vore om hon kunde hitta sin perfekta familj inom kort. Hon är 11 veckor gammal och en mjuk, följsam, pigg och positiv tjej. Hon är av den mindre storleken på tax och brun med ljusa tantecken. 

Pärla kommer troligen bli en utmärkt sällskapshund och skulle säkert gilla att bo med en annan vänlig hund (tik alt kastrerad hane) av mindre storlek eftersom hon är uppvuxen i flock (inget krav).

Du som är intresserad är välkommen att mejla till oss och berätta lite mer om dig och din familj och den tillvaro du kan bjuda en liten minilimpa på. Sedan får du förstås också gärna ringa och snacka tax en stund så berättar vi mer om oss och våra hundar.

Ha en fin dag!

Anki

21. apr, 2022

Hej!

Nu är det dax för valparna att flytta. Tre förväntanafulla hem väntar på sin nya familjemedlem. Alla är nu tingade så ingen valp finns till salu just nu. Först under nästa år kommer vi ha valpar på kenneln igen.

De två första killarna flyttar denna vecka och veterinäresiktigades utan anmärkning på vår närliggande veterinärklinik i går. Veterinären sade att hon hade fått dagens vinstlott genom att det var hon som fick besiktiga dem. Gulligt sagt tycker jag :D Samtidigt som valparna besiktigades så fick de även sin chipmärkning och vaccinering.

Inför flytten tränar vi valparna på att vara trygg i en transportbur. Buren står framme utan dörr på så valparna kan leka och sova i den. När vi sedan sätter in den i bilen brukar valparna känna igen den och det blir en lugn åktur.  

Våra valparna har nu fått uppleva lite olika miljöer, många olika människor både stora och små, några olika trygga hundar och olika leksaker varav flera piper, skramlar eller prasslar vilket valparna tycker är jättekul. Valparna har också fått äta, leka och rasta ute i olika underlag och miljöer. 

Nu tar de nya familjernas ansvar vid att varsamt fortsätta utveckla varje individ utifrån dens potetial.

Ta hand om er!

10. apr, 2022

Så mysigt nu när det är fullt ös i valplådan, i hela huset och nu även utomhus. Snart är valparna redo att flytta till nya hem och de känns så bra med de familjer som vi har klara. Ännu har vi inte hittat det perfeka hemmet till Friends Always Playful Pete. Han är en brun hane med tantecken som troligen blir en liten dvärg eller kanske den minsta sortens tax, kanintax. Han är en lekfull, social och nyfiken kille. Vi önskar honom ett hem där han får vara en naturlig del i allt familjen gör. Vi önskar också att han aktivieras tillsammans med sina ägare i tex spår, nose work, rally lydnad, utställning eller vad ni och hunden gillar att göra tillsammans. En tax blir trevligare och närmare sin familj om man gör saker tillsammans som bygger samarbete och glädje. Föresten gäller det alla hundar och hundraser :D

Vi som uppfödare finns alltid där för våra valpköpare och deras smålimpor. Vi arrangerar med jämna mellanrum valpträffar och kan vägleda både när det gäller träning och utställning. Vi är själva aktiva med våra hundar och har mycket erfarenhet av tävling och träning. Både två och fyrbenta i den här familjen gillar ett aktivt hundliv. 

Om du vill se lite fler bilder på just denna kull kan du titta in på vårt Instagram kennelfriendsalways. Där finns även några filmer som jag lagt upp nu den senaste tiden.

Om just du är nyfiken på vår Pete börja med att skriva ett mejl till oss och berätta om vad du kan erbjuda en lite minilimpa och vad du har för förväntningar på en framtid tax.  ekelund.anki@gmail.com

Det går också bra att ringa oss så får du veta mer.

Sköt om er!

7. apr, 2022

Hej allihopa!

Just nu njuter jag för fullt av våra små ljuvliga minilimpor. De mår bra och är busiga, nyfikna och positiva. 

Två av våra pojkar har nu planerade hem som känns jättebra. Den tredje pojken har familjen tackat nej till för de ville egentiligen ha en tik men blev ändå så sugna initiallt. Så den hanen finns nu till salu. Du som är intresserad av en hane, brun med tan, och vill ägna tid och kraft åt träning och aktivering samt ge honom ett liv som en viktig familjemedlem hör av dig. Mejla gärna ekelund.anki@gmail.com och berätta vad du kan erbjuda :)

Det går också bra att ringa och snacka tax en stund så kan jag berätta mer. Jag nås enklast på mobilen 070-4927056. Lämna meddelande om jag inte svarar direkt så ringer jag åter när jag kan.

Nu skall vi straxtt iväg en stund för träning och aktivering av de vuxna hundarna medan husse passar de små.

Ha en fin vecka!

 

27. mar, 2022

Hej allihopa!

Tiden går så fort när man har små minilimpor. I torsdags blev de fem veckor gamla. Flera presumptiva valpköpare har varit på besök och två av hanarna har nu klara familjer <3

Valparna är på dagarna i köket i en större hage så de kan höra och se vardagsaktiviteterna som sker i en familj. Emil har sedan en tid fått lov av mamma Elsa att umgås med de små inne i hagen. Han är så söt och snäll vår Emil när han försiktigt pussar på de små ochh gör små lekinviter till dem.

Även Honey har fått säga hej till valparna men fortfarande från utsidan av hagen. Vi ser fram emot de kommande veckorna då valparna såsmåningsom skall få komma ut i köket och ut på vår altan och trädgård. Dock är det ett steg i taget för att valparna skall känna sig bekväma och få fina upplevelser.

Halsband och koppel är inköpt till alla små så det skall få vänja sig men detta dröjer ett par veckor till.

Hörs snart igen!