Senaste nytt :)

26. maj, 2020

Hej alla hundvänner!

Just nu är det en stor efterfrågan på valpar. Vilket på ett sätt är roligt men jag vill ändå uppmana er alla att tänka till en gång till så ni verkligen har möjlighet att ha en hund 10-15 år framöver. Vi uppfödare ser en tydlig ökad efterfrågan på valpar. Kanske kan det bero på ett större behov av närhet och socialt samspel nu; ihop med en ökad möjlighet att vara hemma mer på grund av Pandemin. Jag menar inte att det behöver vara fel att skaffa valp nu men var först säker på att du har tid och möjlighet, även efter pandemin, att ge en liten ny familjemedlem det den kräver :)

När man visar intresse för att köpa valp hos oss gillar vi att få ett mejl med lite mer information om er först. Både vilka ni är och vilket liv ni tänker att ni och er tax skall få framöver. Jag vill förstås också vet vilka förväntningar ni har på oss och er eventuella framtida tax. Sen gillar jag att pratas vid per telefon där vi kan snacka tax en stund :D

Jag lovar aldrig någon en hund utan önskar få lite relation med er först. När sedan valparna är födda och jag ser vad det är för individer så börjar matchningen med framtida presumtiva ägare. Då kommer vi ses och ni få chans att möta mina vuxna hundar så vi båda känner att det känns rätt. Jag har en sådan lite uppfödning och varje valp är viktig för mig och att den får sitt bästa hem. Jag vill också få chans att hålla lite kontakt framöver samt kunna få hjälpa till om någonting eventuellt skulle strula under valpens liv.

Som  ni kanske vet finns det kurser inför att köpa hund om ni inte haft hund förut. Kan varmt rekomendera det. Hörde talas om en utbildning på nätet via svenka kennelklubben just nu, https://www.skk.se/kopahund/ Kan finnas liknande utbildningar ibland via studieförbund och brukshundklubben.

Fotografiet föreställer vår fina lilla taxflock efter morgonens promenad och lek i trädgården.

Denna hemsida uppdateras med jämna mellanrum. Lite oftare finns nya bilder på vårt Instagram kennelfriendsalways.

Må gott! 

10. apr, 2020

Idag skall vi ut i skogen och träna med hundarna. Det är en sak som man har möjlighet att göra säkert i dessa oroliga coronatider. Att vara utomhus, träffas några stycken och göra roliga aktiviteter tillsammans med våra fyrfota vänner. Jag hoppas ni alla också hittar roliga möjligheter att träffa vänner och familj kanske i vissa fall på nya sätt via vår it teknik eller utomhus.

För er som inte vet så finns vi också på Instagram under vårt kennelnamn, kennelfriendsalways i ett ord precis som här på hemsidan :D

Önskar er alla trevlig påsk!

Må gott och vi hörs snart igen!

 

 

6. apr, 2020

Hoppas ni alla mår bra och tar hand om varandra i dessa ibland extra svåra tiden. Tur man har en hobby med hundar som ändå gör det möjligt att i stor mån träffas och träna iallafall i mindre grupper. Under vintern har vi tränat rallylydnad i en hundhall några stycken men nu tränar vi utomhus. Planerna var att tävla med Honey, vår röda dvärgtaxtik, i avancerad rallylydnad men alla tävlingar verkar ställas in av förklarliga skäl. V fortsätter nu att träna inför mästarklassen så får vi se när det blir möjligt att tävla igen.

Det vi dock gjort som känns helt rätt och jättekul nu är att vi tränat viltsspår Elsa och jag. Vi har gått på kurs några lördagar i taxklubbens regi och nu startat på prov i helgen och Elsa fick ett förstapris i öppen klass. Hon gick så bra att hon fick full poäng i alla bedömningsdelar coh därmed en SM kval chans. Jättekul! Jag var så nöjd och glad för hon gillar verkligen att spåra. Vi satsar nu vidare på att få två förstapris till så hon kan bli viltspårschampion.

Med vår kelpietjej Jonna tränar jag mest rallylydnad för hon gillar det men eftersom hon nu snart fyller tio år och är champion så nöjer vi oss med att ha kul träningar.

Sköt om er!

23. dec, 2019

Hej!

Hoppas ni alla mår bra och hinner få både aktiviteter och samvaro men också lite mys och lugn och ro för både fyr- och tvåbenta familjemedlemmar. Jag ser fram emot att vi alla i familjen skall samlas hos oss på jul med hundar och allt :)

Idag är vi på väg att träffa kompisar för att träna Nose work. Lite paus måste man ta i julstöket.

Nu till valpplaner för 2020. Vi har som jag redan meddelat er som visat intresse för nästa kull valt att skjuta fram den till sommaren/tidig höst. Och det visade sig vara tur för Honey har fått en tankframktur som måste opereras. Operationen är bokad till i januari. Troligen har hon bitit i något hårt eller slagit i tanden. Det skall inte vara något komplicerat enligt veterinären men då tanden gått helt av måste resten tas bort så hon inte får problem i framtiden.

Elsa skall också få en kull till framöver men den återkommer vi till senare.

Sköt om er alla och en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

24. nov, 2019

Nu har våra fina godingar kommit tillrätta i sina nya hem. Valparna verkar vara framåt, sociala och positiva. Tack så mycket för alla fina meddelanden, bilder och filmer jag fått på de små under de här veckorna. Ser fram emot att träffa er alla på vårens valpträff.

Tänkte också passa på att meddela att vi skjuter fram Honeys nästa kull till sommar/hösten 2020. Vi har som ni kanske vet en lite uppfödning i hemmiljö med max en kull om året. Vi vill ha tid att ge de vuxna hundarna lite mer uppmärksamhet och träning en tid innan nästa kull busungar kommer in i familjen. Jag kommer träna Rallylydnad i vinter i en närbelägen hundhall under januari till mars med allla hundarna. Elsa kommer gå spårkurs i mars och Honey gå nose work läger i juni. Så massa kul saker är på gång som vi alla ser fram emot.

Vill avslutningsvis tipsa om den stora hundmässan i Älvsjöhallen under Luciahelgen. Det finns rasmontrar där tax är representerad och man kan få träffa trevliga taxar och taxfolk.  Så är du nyfiken på tax gå dit och få ditt lystmäte. 

Ha det bäst!