Senaste nytt :)

28. jul, 2020

Nu har magen börjat puta lite på Elsa och en mindre viktökning på ca 200 gram har hon redan fått. Vi är så glada att denna kombination kunde göras och att vi snart skall få se nya minilimpor här hemma. Elsa verkar må bra och har ett oändligt tålmodig med vår unghund Emil. 

Honey har gått fem veckor på fredag så då kommer en bild på henne också 🤩

I morgon skall vi träffa några kompisar och träna Nose work med tjejerna på vår närliggande brukshundklubb något hundarna gillar mycket. Vid vår klubb finns fina promenadområden där vi passar på att gå långpromenad när vi ändå är i närheten. Så i morgon eftermiddag kommer jag ha nöjda hundar både till kropp och knopp.

Sköt om er!

26. jul, 2020

Troligen är båda tikarna dräktiga 🤩

De visar klassisika tecken på dräktighet som stämmer överens med hur de reagerat tidigare. Vi har nu tagit det lungt, mest flanerat och varit ute och plockat blåbär i skogen. I Stockholmstrakten finns det stora mängder så det är så härligt och gott att få en blåbärsskörd med sig hem. Båda tjejena har varit lite sävligare och magarna börjar synas lite smått på både Honey och Elsa. Tjejerna mår bra och är mer hungriga än vanligt. I nästa vecka kommer det bilder. På vårt Instagram finns en bild på Elsa där de syns att hon inte längre har någon midja att tala om. Vi ser mycket fram emot att få veta vad det är för smått som gömmer sig i magarna. 

Ha en trevlig sommar allihopa!

 

15. jul, 2020

Hej!

Nu har vi haft ledigt några veckor och hundarna har fått följa med på alla äventyr. Vi har varit på utflykter i stan och på landet men även en tur i Skärgården och på sjön. Våra taxar är så så härliga för de kan hänga med på allt. Jag har aldrig upplevt att de blivit berörd av olika miljöer vilket är väldigt bra. Vår inställning är att hundarna skall få vara med och få lära sig hur man uppför sig på olika ställen för då kan man vara tillsammans mycket vilket både vi och dom uppskattar 😀.

Denna vecka har vi återupptagit lite traditionell träning och körde rallylydnad. Vår nya valp Emil var mycket intresserad och såg så gullig ut när han följde min kompis träning med stort intresse.

Gällande båda våra tikar Honey och Elsa kommer vi inom ett par veckor veta om de är dräktiga så spännnde tider väntar 🤩

3. jul, 2020

Hoppas ni alla har en fin sommar och lite ledighet för både två ch fyrbenta vänner.

Vi har varit på tur både norr om Stockholm och nere i Göteborg för tjejernas frieriresor. Vår kanintaxtik Elsa, Your Choice Natazcha, har fått träffa vår egenuppfödda röda dvärgtaxkille Ture, Friends Always Jippie Jaxon.

Vår röda dvärgtaxtik Honey, Friends Always Sweetest Honey, har fått träffa Ludde, Fädernegårdens lille Marley. Vår Elsa är precis som Ludde svart med röda tecken så i båda kullarna kan det bli rött eller svart med röda tecken.

Alla hundarna är välmeriterade både på utställning och spår samt ögonlysta utan anmärkning. De är alla fyra friska och med trevliga mentaliteter även om de förstås har sina egna personliga drag som sig bör.

Valparna planeras födas i månadsskiftet augusti och september och vi hoppas på att få några stycken, nu när efterfrågan är så stor, så iallafall några familjer kan få en ny medlem till hösten 🤩

På bilden är det från vänster vår nyaste familjemedlem Emil och sedan vår dotters tax, Julie, sedan kommer Elsa och Honey. Bilden tagen på vackra Öland förra veckan.

Du som är seriöst intresserad av att få veta mer om våra valpar och som även efter dessa märkliga tider kan ha tid och möjligheten för hund är välkommen att höra av dig. 

Ta hand om er alla därute!

19. jun, 2020

Hej alla hundvänner!

Hemma hos oss är det spännande tider och båda våra tjejer har börjat löpa och skall paras inom kort om allt går som planerat. 

Vår Elsa, Your choice Natascha, skall paras med vår egenuppfödda hane Ture, Friends Always Jippie Jaxon och det skall bli så spännande!

Vår egenuppfödda tik Friends Always Sweetest Honey skall också paras inom kort med en av två fina pojkar. vem det blir återkommer jag med så fort jag vet säkert :)

Vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar och en skön sommarledighet!