29. dec, 2020

Valpplaner 2021

Hej alla taxintressenter!

Eftersom efterfrågningarna fortsätter vara höga på tax och till oss på kennelfriendsalways tänkte jag redan nu berätta om hur våra planer ser ut för 2021.

Det blir först till sensommaren eller till hösten 2021 som det planeras nya valpar. Honey är den som är tänkt att få en date då. Planerna är inte helt spikade med hane ännu men kanske blir det vår egen Emil. Men innan vi använder Emil skall han förstås meriteras och extriörbedömas så vi vet att även andra än jag ser hans potential som avelshane 😘Han måste också ögonlysas enligt taxklubbens rekomendationer. Mycket har blivit annorlunda detta Pandemiår som ni säkert alla har känt av.

Om du vill visa intresse för våra hundar går det bra att ta kontakt, gärna först i mejlform, där du berättar lite mer om dig och dina tankar kring att skaffa tax. Det går också bra att ringa för att snacka tax en stund.

Vi har inget kösystem där du kan sätta upp dig utan ansvaret ligger på dig själv att hålla koll på vår hemsida eller Instagram och ta kontakt när valpplaner annonserats. Vi värdesätter relation och rekomendationer högt. Vår ambition är att matcha varje valp till det hem som vi tror blir bäst just för den valpen och den familjen. Har du köpt valp från oss förrut så har du alltid förtur. 

Vi inbjuder till valpträffar varje är (då det är möjligt så inte i år tyvärr) och finns alltid tillgängliga för våra valpköpare för råd och dåd. Flera av våra valpköpare har blivit nära vänner till oss.

Några tankar med på vägen:

Vänta hellre en tid på en valp och planera för ett långt friskt liv tillsammans från en uppfödare du känner förtroende för. Det är en risk att köpa en hund med okänt ursprung där du inte vet vilka föräldrarna är eller vem som fött upp den. Tyvärr förekommer omfattande oseriös avel och import av hundar där pengar verkar vara det som styr. Risken är då stor att hundarnas hälsa och välmående inte prioriteras. Jag vill också rekomendera dig som söker hund att titta in på Svenska kennelklubbens hemsida och läsa på vad man skall förvänta sig att få med om man köper en hund från en seriös uppfödare av rasrena hundar. Läs också RAS, rasavelsstrategin, för den ras du är intresserad av på aktuell rasklubbs hemsida. Då kan du få ett grepp om vad som är viktigt att fråga om och vara observant på gällande den ras du valt. Detta är viktigt så du kan vara så väl förberedd som möjligt inför ditt framtida hundköp.

Valpplaner hos oss finns också för 2022 och då skall Elsa ha en kull. Min förhoppning är att även i den kombinatinen kunna använda en egenuppfödd hane. 

Vill avslutningsvis önska er alla en God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År.