Senaste nytt :)

24. dec, 2018

Tack alla härliga hundvänner för ett fint år som avslutades med att vi fick representera tax i montern på Stora Stockholm :D. Elsa och Honey fick också chans att gå i rasparaden för att inför stor publik visa upp korthårig dvärg och kanintax. Så roligt att få vara med och se att intresset för tax är så stort.

Under våren kommer vi som vanligt bjuda in till en kennelträff för våra valpköpare. Troligen blir vi här hemma som förra gången då det fungerade riktigt bra. De som ville kunde då också stanna kvar lite på kvällen och prata vidare i lugn och ro. En rikitg höjdardag tycker jag det blev tack vare er alla :)

Snart nytt år på gång med nya utmaningar. Vi har tyvärr nyligen fått ett tråkigt besked gällande vår kelpie Jonna. Vid besök hos veterinären för att få lite lugnande till nyårsnatten till henne upptäcktes ett större blåsljud på hjärta. Vi har fått remiss att i början av året få komma till en hjärtspecialist för att utreda henne. Vi hoppas kunna få besked om prognos och vad som kan göras för att Jonna skall må bra en tid till. Håll tummarna!

Var rädd om er alla och njut av varandra och era fyrbeningar. Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

18. nov, 2018

Har just upptäckt att min hemsida troligen inte gått att se på några veckor. Men nu skall det vara fixat igen :D

Valparna har flyttat ut. Tänk vad 9 veckor kan gå fort. Lite vemodigt är det alltid att lämna valparna men samtidigt kul och spännande att få följa dem vidare genom deras nya familjer. Bilden är på de fyra små bara ett par veckor gamla med mamma Honey.

Honey var cool och avslappnad när alla valparna lämnade en efter en men när de var tomt var hon inte helt nöjd. Vet inte om hon inte riktigt förstod att de flyttade utan bara trodde att de skulle ut på en utflykt och sen komma åter. Idag har vi därför tränat och promenerat lite extra mycket för att få Honey på andra tankar vilket verkar ha lyckats. Hon har varit glad och busig hela dagen. Samtidigt har vi nu förstås också städat undan i huset där de små söta valpligisterna har huserat. Troligen dröjer det nu till i sommar innan de blir nya valpplaner.

Under vintern skall vi träna rallylydnad och viltspår vilket skall bli kul. Alla tre skall få köra rally och Elsa har prioritet gällande viltspårsträningen.

Ha det bäst! 

 

 

11. nov, 2018

Nästa helg flyttar de alla till sin nya ägare och det känns som vi nu hittat rätt hem till varje liten individ. Som uppfödare med max en kull om året så är jag väldigt noga med var varje valp hamnar. Jag vill kunna hålla kontakt, få följa valpens utveckling och även kunna ha chans att hjälpa till om det behövs. Vår ambition är att bjuda in till valpträff varje år och på de sättet främst ge ett forum att träffas och ha trevligt men även lite relevant utbildning och chans till erfarenhetsutbyten. Det brukar vara uppskattat och jag uppskattar väldigt mycket alla mina fina valpköpares vilja att hålla kontakt och bjuda på sig själva. Tusen tack! :D

Jag har under senare månaden haft tävlingspaus för att riktigt få njuta av valparna samt ge de vuxna hundarna en träningspaus. Vi har förstås ändå gått långa promenader samt andra lite lättsammare aktiveringar samt haft mycket mys i soffan. Så nu har träningslusten återkommit så jag tänkte boka lite tid i en närbelägen träningshall så kommer vi igång igen :)

Det är viktigt att ändå hitta på roliga saker ute med sin tax i höstrusket. Taxar kan annars bli väldigt envisa med att de inte vill vara ute alls om det tex regnar. Men korta lite enklare men roliga lekar, träninga eller fysaktivitetet brukar råda bot på detta.

Bilden är på alla valparna med Elsa och Honey i samma kort. Visst är de goa?

Ha det så gott där ute!

1. nov, 2018

Alla godingarna mår bra och upptäcker omvärlden för fullt. Vi har varit ute både på altanen och i trädgården flera gånger samt upplevt flera väderlekar. De har också ätit och rastat utomhus. Mycket folk har hälsat på för att få träffa de små. Valparna tar det med ro och de vuxna hundarna tycker det är toppen med flera som vill leka med dem :D

Under denna vecka har vi också en extra hund, en stor kelpiehane, på besök. Trots sin storlek tycker han det är lite för mycket "myller" för hans smak när alla valparna vill hälsa på honom och följa efter honom. Han är en mycket vänlig "farbror" men vi ordnar lugn och ro för honom också med jämna mellanrum.

Alla tikarna är tingade men hanen har ännu inte fått sitt "bästaste" hem. Så har du intresse för en dvärgtaxhane är du välkommen att ta kontakt med oss så kan vi berätta mer. Det vi kan säga nu är att han är en mycket gosig och ganska lugn kille.

Happy Halloween till er från oss!

 

27. okt, 2018

Valparna har idag varit på riktig upptäcksfärd i köket och hallen samt prövat de andra hundarnas bäddar. En riktig bergsklättring för dessa små att komma upp i en stor Biabädd. De var så busiga och hoppade runt bland filt och leksaker så mamma Honey var tvungen att sticka dit huvudet och se vad som pågick.

Vi har haft besök som fick mysa med de små. Denna vecka har vi också en  extra hund som valparna skall få socialiseras med. Det är en stor och otroligt snäll kelpiehane vid namn Fix som känner oss alla väl.

I morgon blir det nose work träning. Det är Elsa och Fix som skall få träna. Det ser vi fram emot för det var några veckor sedan vi var på träning. I vanliga fall är det Honey som tränas i nose work men hon prioriterar sina små av naturliga skäl. I veckan blir det Jonnas tur att träna och då blir det banträning i rallylydnad. Även de skall bli jättekul. Nu tränar vi rally inomhus och det känns extra bra i höstrusket.

Vi hörs snart igen!