Senaste nytt :)

5. okt, 2018

Våra fina valpar fyller 3 veckor i helgen. De har alla fyra öppna ögonen och går nu omkring på vingliga ben. Är lite mysigt att bara var hemma nu när höstens mörker faller utanför. Fördelerna med att ha valpar på hösten är att man kan ta det lungt och hinner vänja valparna lite i taget med allt som man vill göra tillsammans och när våren kommer är de så stora att de kan gå på valpkurs eller andra hundträffar som husse och matte gilla. Det vi brukar aktivera hundarna med inomhus är att lära in skojtrick ex high five där hunden sätter tassen mot min hand, sitta fint upp på rumpan med framtassarna i vädret, leka död genom att ligga stilla på sidan mm. Roligt för både hund och förare när de kan visas upp. Andra kul saker att göra inne är att gömma godis eller att använda aktivitetsleksaker, typ pussel där det finns gömda godisar i och hunden får klura ut hur den kommer åt det. Bara fantasin sätter gränser. Nöjda och lugna hundar brukar man iallafalll få efter enstunds aktivering.

Bilden är på Honey när hon var på internationell utställning för några år sedan och blev bästa jaktklass tik med internationellt certifikat.

Jag brukar vara lite försiktig med att fotografera valparna just när ögonen öppnas så ni får vänta lite på de bilderna och nöja er med en bild på mammatax. 

Ses snart igen!

Välkommen att ringa 070-492 7056 om du vill veta mer om våra valpar. 

 

 

30. sep, 2018

Valparna är nu två veckor gamla. Honey har mycket mat så alla fyra växer och frodas. Den röda tiken och en av de svart har idag öppnat ögonen. Honey har  blivit lite mer social och kan tänka sig lämna de små några korta stunder för att följa med på en lite promenad eller bara bli klappad en stund av resten av familjen. Det är så härligt med tikar som är bra mammor för de prioriterar alltid sina små och ser till att de är varma och mätta. 

Lilla Elsa är mycket nyfiken på att få träffa de små men än så länge säger Honey nej. Vid Honeys förra kull ville hon ha med Elsa som hjälpreda redan när valparna var drygt tre veckor. Spännande att se om det blir samma sak nu.

Idag har vi namngett de små så snart är de registrerade :D

Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer.

Sköt om er alla!

 

22. sep, 2018

Det skall bli så spännande att få följa de fyra små efter SE40622/2016 Räbbåsens Ivan och vår egenuppfödda SE47720/2013 Friends Always Sweetest Honey.

Båda hundarna är utställlning och arbetsmeriterade och framför allt är de friska och har ett trevligt temperament.

Yasmine Bloulechfar på Räbbåsens säger så här om sin Ivan.

Ivan En kille med fantastisk mentalitet, som älskar alla djur som barn. Han har även genomgått BPH. Han bor hos sin husse o matte i Stöde men husse är hans allt. Följer med i båten och på 4 hjulingen och spanar efter björn och älg."

Så du som vill ha en härlig familjemedlem och som gärna vill aktivera dig tillsammans med din hund kan få chans till en riktig kul kamrat från denna kull.

16. sep, 2018

Idag har vi på kennel Friends Always fått tillökning med fyra små nya juveler. Honey fick fyra valpar, tre tikar och en hane. Honey är en sådan cool mamma som föder, vårdar och matar sina små utan problem. Jag kände mig mest som en sällskapsdam som då och då klappade henne och peppade lite. Men det är ändå skönt när det är klart och man vet att allt gått bra. Älskade hundar!

Så är Du nyfiken på en ny familjemedlem från oss så är du välkommen att höra av dig, gärna på telefon. Lättast nås jag på mobilen 070-492 7056.

Sköt om er alla och fortsatt trevlig helg!

30. aug, 2018

Nu är det glasklart att det är valpar i Honeys mage. Hon verkar må bra men är som en prinsessa på ärten och vill helst vila på en mjuk madrass och få massor att äta. Idag är det sex veckor sedan hon paraades och hon har gått upp över 1 kg i vikt. Med tanke på att hon normalt väger 4,3 kg och ännu har nästan tre vecors dräktighet kvar så är det ganska mycket. 

Välkommen att höra av dig till oss om intresse finns av valp så kan vi berätta mer om våra taxar. Jag nås lättast på mobilen 070-492 7056.

Ha det gott!