Senaste nytt :)

1. nov, 2018

Alla godingarna mår bra och upptäcker omvärlden för fullt. Vi har varit ute både på altanen och i trädgården flera gånger samt upplevt flera väderlekar. De har också ätit och rastat utomhus. Mycket folk har hälsat på för att få träffa de små. Valparna tar det med ro och de vuxna hundarna tycker det är toppen med flera som vill leka med dem :D

Under denna vecka har vi också en extra hund, en stor kelpiehane, på besök. Trots sin storlek tycker han det är lite för mycket "myller" för hans smak när alla valparna vill hälsa på honom och följa efter honom. Han är en mycket vänlig "farbror" men vi ordnar lugn och ro för honom också med jämna mellanrum.

Alla tikarna är tingade men hanen har ännu inte fått sitt "bästaste" hem. Så har du intresse för en dvärgtaxhane är du välkommen att ta kontakt med oss så kan vi berätta mer. Det vi kan säga nu är att han är en mycket gosig och ganska lugn kille.

Happy Halloween till er från oss!

 

27. okt, 2018

Valparna har idag varit på riktig upptäcksfärd i köket och hallen samt prövat de andra hundarnas bäddar. En riktig bergsklättring för dessa små att komma upp i en stor Biabädd. De var så busiga och hoppade runt bland filt och leksaker så mamma Honey var tvungen att sticka dit huvudet och se vad som pågick.

Vi har haft besök som fick mysa med de små. Denna vecka har vi också en  extra hund som valparna skall få socialiseras med. Det är en stor och otroligt snäll kelpiehane vid namn Fix som känner oss alla väl.

I morgon blir det nose work träning. Det är Elsa och Fix som skall få träna. Det ser vi fram emot för det var några veckor sedan vi var på träning. I vanliga fall är det Honey som tränas i nose work men hon prioriterar sina små av naturliga skäl. I veckan blir det Jonnas tur att träna och då blir det banträning i rallylydnad. Även de skall bli jättekul. Nu tränar vi rally inomhus och det känns extra bra i höstrusket.

Vi hörs snart igen!

25. okt, 2018

Våra små godingar är nu drygt fem veckor gamla. Flickorna är fortfarande relativt små så de kanske blir kanintaxar, den minsta storleken av tax. Mamma Honey är en liten dvärgtax och pappa Ivan är en kanintax. Det bästa med tax är att oavsett vilken storlek de är registrerade som när de köps så går de att registreras om på officiell utställning när de blivit 15 månader gamla. Då går inte värdefulla fina individer till spillo utan blir registrerad i den storlek de faktiskt är :)

Valparna utvecklas som de ska och nu har de fått små vassa synålar till tänder som de äter riktig hundmat med. Valparna håller också på att upptäcka den stora världen för fullt. De är ute i köket och får vänja sig vid alla ljud som hör ett hem och en familj till. Från i helgen kommer jag vara helt ledig för att ägna mig åt hundarna och främst valparna för att se till att de har så mycket bra som möjligt med sig i form av miljöträning i sin "ryggsäck" till sitt nya hem.

Du som vill veta mer är välkommen att ringa och prata tax en stund.

Jag nås lättast på mobilen 070-492 7056

Ha det gott!

5. okt, 2018

Våra fina valpar fyller 3 veckor i helgen. De har alla fyra öppna ögonen och går nu omkring på vingliga ben. Är lite mysigt att bara var hemma nu när höstens mörker faller utanför. Fördelerna med att ha valpar på hösten är att man kan ta det lungt och hinner vänja valparna lite i taget med allt som man vill göra tillsammans och när våren kommer är de så stora att de kan gå på valpkurs eller andra hundträffar som husse och matte gilla. Det vi brukar aktivera hundarna med inomhus är att lära in skojtrick ex high five där hunden sätter tassen mot min hand, sitta fint upp på rumpan med framtassarna i vädret, leka död genom att ligga stilla på sidan mm. Roligt för både hund och förare när de kan visas upp. Andra kul saker att göra inne är att gömma godis eller att använda aktivitetsleksaker, typ pussel där det finns gömda godisar i och hunden får klura ut hur den kommer åt det. Bara fantasin sätter gränser. Nöjda och lugna hundar brukar man iallafalll få efter enstunds aktivering.

Bilden är på Honey när hon var på internationell utställning för några år sedan och blev bästa jaktklass tik med internationellt certifikat.

Jag brukar vara lite försiktig med att fotografera valparna just när ögonen öppnas så ni får vänta lite på de bilderna och nöja er med en bild på mammatax. 

Ses snart igen!

Välkommen att ringa 070-492 7056 om du vill veta mer om våra valpar. 

 

 

30. sep, 2018

Valparna är nu två veckor gamla. Honey har mycket mat så alla fyra växer och frodas. Den röda tiken och en av de svart har idag öppnat ögonen. Honey har  blivit lite mer social och kan tänka sig lämna de små några korta stunder för att följa med på en lite promenad eller bara bli klappad en stund av resten av familjen. Det är så härligt med tikar som är bra mammor för de prioriterar alltid sina små och ser till att de är varma och mätta. 

Lilla Elsa är mycket nyfiken på att få träffa de små men än så länge säger Honey nej. Vid Honeys förra kull ville hon ha med Elsa som hjälpreda redan när valparna var drygt tre veckor. Spännande att se om det blir samma sak nu.

Idag har vi namngett de små så snart är de registrerade :D

Välkommen att ta kontakt med oss om du vill veta mer.

Sköt om er alla!