Senaste nytt :)

24. mar, 2019

Äntligen är våren här och marken torkar upp och solen skiner. Idag har jag och hundarna varit ute i stort sett hela dagen. Först en lång runda i skogen tidigt på morgonen. Sen lite frukost och lugn och ro. Stora delen av dagen tillbringades i trädgården. Hundarna lekte, nosade och pysslade runt medan jag rensade i rabatterna och klippte torra grenar. Sen blev det fika och hundarna,dock främst de värmedyrkande taxarna, solade på altanen. Och nu är det kväll och alla hundarna ligger i sina bäddar och snusar fridfullt. En riktigt härlig helgdag.

Träningen är i full gång och Elsa har fått blodspårat en del. Hon är noggrann och duktig men tar lite för lång tid på sig. Hon skall i vår gå öppenklass prov och det finns risk att hon går över maxtiden om någonting strular. För att ge henne ännu bättre fysik i skogen så har vi börjat jogga lite under våra skogsrundor. Förhoppningsvis kan detta göra att hon blir snabbare även på spåret.

Honey och Jonna tränas mest i rallylydnad. Jonna skall tävla några tävlingar till för att försöka höja hennes snitt till sm kvalet men det är tveksamt om det räcker hela vägen fram. Kul är det dock tycker vi båda.

Honey skall lite senare i vår få tävla avancerad klass med förhoppnningar om uppflyttning till mästarklass och såsmåningom ett championat. Detta är våra mål :) Få se om vi lyckas. Det roliga är att alla hundarna gillar sina arbeten och det är det som gör det värt allt jobb och om vi når målen får de bli grädden på moset :D

Ha det gott och glöm inte ha kul tillsammans!

31. dec, 2018

Stort Gott Nytt År alla hundvänner!

Dröm stort!

Planera realistiskt

Sätt upp mål och delmål!

Fira framgångar!

Dela glädje och motgångar med kompisarna så kan ni lära av allt och nå era mål.

Stort lycka till 2019 :D

24. dec, 2018

Tack alla härliga hundvänner för ett fint år som avslutades med att vi fick representera tax i montern på Stora Stockholm :D. Elsa och Honey fick också chans att gå i rasparaden för att inför stor publik visa upp korthårig dvärg och kanintax. Så roligt att få vara med och se att intresset för tax är så stort.

Under våren kommer vi som vanligt bjuda in till en kennelträff för våra valpköpare. Troligen blir vi här hemma som förra gången då det fungerade riktigt bra. De som ville kunde då också stanna kvar lite på kvällen och prata vidare i lugn och ro. En rikitg höjdardag tycker jag det blev tack vare er alla :)

Snart nytt år på gång med nya utmaningar. Vi har tyvärr nyligen fått ett tråkigt besked gällande vår kelpie Jonna. Vid besök hos veterinären för att få lite lugnande till nyårsnatten till henne upptäcktes ett större blåsljud på hjärta. Vi har fått remiss att i början av året få komma till en hjärtspecialist för att utreda henne. Vi hoppas kunna få besked om prognos och vad som kan göras för att Jonna skall må bra en tid till. Håll tummarna!

Var rädd om er alla och njut av varandra och era fyrbeningar. Avslutningsvis vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

 

18. nov, 2018

Har just upptäckt att min hemsida troligen inte gått att se på några veckor. Men nu skall det vara fixat igen :D

Valparna har flyttat ut. Tänk vad 9 veckor kan gå fort. Lite vemodigt är det alltid att lämna valparna men samtidigt kul och spännande att få följa dem vidare genom deras nya familjer. Bilden är på de fyra små bara ett par veckor gamla med mamma Honey.

Honey var cool och avslappnad när alla valparna lämnade en efter en men när de var tomt var hon inte helt nöjd. Vet inte om hon inte riktigt förstod att de flyttade utan bara trodde att de skulle ut på en utflykt och sen komma åter. Idag har vi därför tränat och promenerat lite extra mycket för att få Honey på andra tankar vilket verkar ha lyckats. Hon har varit glad och busig hela dagen. Samtidigt har vi nu förstås också städat undan i huset där de små söta valpligisterna har huserat. Troligen dröjer det nu till i sommar innan de blir nya valpplaner.

Under vintern skall vi träna rallylydnad och viltspår vilket skall bli kul. Alla tre skall få köra rally och Elsa har prioritet gällande viltspårsträningen.

Ha det bäst! 

 

 

11. nov, 2018

Nästa helg flyttar de alla till sin nya ägare och det känns som vi nu hittat rätt hem till varje liten individ. Som uppfödare med max en kull om året så är jag väldigt noga med var varje valp hamnar. Jag vill kunna hålla kontakt, få följa valpens utveckling och även kunna ha chans att hjälpa till om det behövs. Vår ambition är att bjuda in till valpträff varje år och på de sättet främst ge ett forum att träffas och ha trevligt men även lite relevant utbildning och chans till erfarenhetsutbyten. Det brukar vara uppskattat och jag uppskattar väldigt mycket alla mina fina valpköpares vilja att hålla kontakt och bjuda på sig själva. Tusen tack! :D

Jag har under senare månaden haft tävlingspaus för att riktigt få njuta av valparna samt ge de vuxna hundarna en träningspaus. Vi har förstås ändå gått långa promenader samt andra lite lättsammare aktiveringar samt haft mycket mys i soffan. Så nu har träningslusten återkommit så jag tänkte boka lite tid i en närbelägen träningshall så kommer vi igång igen :)

Det är viktigt att ändå hitta på roliga saker ute med sin tax i höstrusket. Taxar kan annars bli väldigt envisa med att de inte vill vara ute alls om det tex regnar. Men korta lite enklare men roliga lekar, träninga eller fysaktivitetet brukar råda bot på detta.

Bilden är på alla valparna med Elsa och Honey i samma kort. Visst är de goa?

Ha det så gott där ute!