Senaste nytt :)

26. okt, 2020

Tack till er alla som visat intresse för vår uppfödning av korthårig dvärg och kanintax. Vi har som de flesta av er säkert känner till en liten uppfödning i hemmiljö med ca 1 kull om året. Vi har försökt att svara de allra flesta men intresset har varit så stort att det ibland varit svårt att hiinna med.

Våra valpar för denna gång har nu fått sina nya hem och vi är väldigt glada över våra valpköpare och önskar dem alla lycka med sina små.

Under vintern kommer vi ägna oss åt olika hundsporter bland annat viltspår, nose work, rallylydnad och utställning. Vi får hålla alla tummar att det så smått kommer arrangeras några tävlingar och pprov så vi får pröva våra färdigheter :)

Sköt om er alla!

10. okt, 2020

Hej!

Våra valpar är nu 7 veckor gamla och har alla ett presumptivt hem som väntar dem. Alla verkar må bra och är nyfikna och framåt. Sen är de också rent ut sagt urgulliga just nu :D

Vi kommer leverera alla valparna om två veckor, den helgen de fyller 9 veckor. Innan är de förstås avmaskade, vaccinerade, veterinärbesiktigade och allt annat som vi seriösa uppfödare gör och som det står i Svenska kennelklubbens stadgar att vi skall göra för hundens bästa.

Tack till er alla som visat stort intresse för vår uppfödning och som denna gång inte kom ifråga. Lycka till med ert fortsatta letande. På vår kennel kommer de bli nya valpar först om ett år som planerna ser ut nu. Välkomna åter och ta kontakt då.

Nu spenderar alla valparna från både Elsas och Honeys kull mycket tid ihop. De får vara ute i köket och i hallen tillsammans med oss och de vuxna hundarna. Vår 6 månaders gamla unghund Emil har visat sig vara en underbar liten lekkamrat och mysfarbror till de små. Så även han får vara mycket med valparna. De sista veckorna ägnar jag mig extra mycket åt de små för att de skall få så mycket erfarenhet som möjligt med sig inför sin flytt. De kommer få vara ute, ha halsband och koppel, åka bil, se lite olika fordon och miljöer mm. Allt i lagom takt så de utvecklas utan att bli rädda. Sy roligt och mysigt tycker både jag och hundarna.

På vårt Instagram. kennelfriendsalways, finns lite mer bilder och några filmer på våra valpar för den som vill ha lite "ögongodis".

Önskar er alla en fin höst!

8. sep, 2020

Hej allihopa!

Både Elsas och Honeys valpar är nu 2 veckor gamla. Alla valparna har öppnat ögonen och börjar se sig om samt resa sig upp på vingliga ben. De är så underbart ljuvliga. Under de kommande veckorna går utvecklingen fort och de kommer börja tulta runt och nyfiket undersöka lite mer av omgivningen. De kommer också börja känna igen mig och familjen när vi kommer in och de små svansarna viftar glatt. 

Elsas valpar kommer ha namn som börjar på N i stamtavlan. Vi brukar lägga ett superlativ först och sedan ett namn på samma bokstav. Som exempel kan vi ta pappan till Elsas valpar, Friends Always Jippie Jaxon från J-kullen. Så nu är det bara att börja fundera på fina superlativ och namn på N för Elsas kull (1 hane och 3 tikar) och bokstaven O för Honeys (2 tikar). Både familj och vänner brukar vara engagerade i att ge förslag på fyndiga namn.

Lilla Emil började på valpkurs i går. Det var roligt att få ägna honom egen tid. Han är en positiv och läraktig kille som antog alla utmaningar med stor motivation. Jag har också introducerat honom för rådjursklöven inför viltspåret som vi skall köra under vintern. Även det tyckte han var spännande och roligt. Härligt med arbetsglada hundar.

Bilden är på Honey och hennes två fina flickor.

Hörs snart igen!

 

3. sep, 2020

Ett härligt sommarminne från vår semester i juni på Öland. På bilden från vänster är, Emil, Julie, Elsa och Honey. Den som saknas är Fina som nu åter är i sitt hem hos Eva och Uno vilket vi är glada för. Fina trivs så fint i sitt egna hem och har där nu fått en liten människolillasyster.

Är så glad i våra små taxar så jag blir varm i hjärtat över att se dem alla så här. Tror att ni alla kan känna igen att man ibland kan uppfattas som lite fånig för att man hyser varma och hjärtliga känslor för sitt djur. Men det är rätt och riktigt för modern forskning har fortsatt att bekräfta att känslor och samspel med djur är viktigt och gör att vi mår bra. Men även forskning om djur visar att speciellt hundar har mer känslor och förmåga till samarbete än vi tidigare trott och att det kan liknas vid utvecklingsnivån hos ett förskolebarn. Häftigt va!

En spännande bok som jag läst har skrivits av Per Jensen, professor i etolog och forskare. Boken heter Hunden som skäms, myt eller verklighet. Den boken beskriver modern forskning på ett begripligt och faschinerande sätt vilket gör att man förstår att hundar kan mer än vi tidigare fantiserat om. Jag kan varmt rekomendera den :)

Våra små minitaxar mår bra och vi ser fram emot att ögon och öron kommer att öppnas i slutet av denna vecka eller i början av nästa.

Hörs snart igen!

31. aug, 2020

Nu är även Honeys småttingar fyllda 1 vecka. De äter och sover mest. Honey har gott om mat så de är riktigt runda och fina. Både Honey och Elsa har blivit lite socialare med oss nu och vill ibland komma ut några minuter för att få lite gos av sina människor. I början när de har valpar brukar de inte alls vilja lämna sina små ens för en sekund. Rastningen gör de bara när det är absolut nödvändigt. Detta beteende är förstås helt naturligt och livsnödvändigt för de små som måste ha sin mor nära för att kunna hålla värmen och må bra. I slutet på andra veckan brukar valparna öppna ögon och öron så en spännande vecka väntar :D