Senaste nytt :)

16. sep, 2019

Stort grattis på födelsedagen vår fina L-kull. Tänk att ni redan blivit 1 år gamla. Ha bästa födelsedagen :D

3. sep, 2019

Våra fina valpar är nu 1 vecka gamla och är runda och trinda. Elsa är en riktigt bra mamma som är lugn och gillar att vara med sina små. 

De andra hundarna har fått lite extra aktiviteter i form av ralllylydnad och nose work senaste veckan här runt omkring vårt hem. Vi har en större tomt med en bra gräsmatta på baksidan och lite varierad miljö i övrigt. Så med andra ord utmärkt att träna lite på när omständigheterna är sådana att man måste vara nära hemma för att passa småttingarna 🤩

I helgen när husse är hemma och kan vara valpvakt så skall jag och Honey ut och tävla rallylydnad i avancerad klass. Nu har hon bra grunder och stadgan kommer så smått. Vi ser mycket fram emot att få pröva våra vingar och se om det räcker till ett förstapris eller om vi behöver träna mer på någonting.

Håll tummarna för oss!

 

28. aug, 2019

I går föddes Elsa och Frassen smålimpor och de blev två hanar och en tik. Allt har gått bra och hela lilla familjen mår bra.
Välkommen att höra av dig om intresse finns för tax från vår uppfödning. Du som hört av dig tidigare och fortfarande är intresserad för dig är det förstås extra bra att du också hör av dig igen :)
Ta hand om er!

25. aug, 2019

Hej alla hundvänner!
Ledsen att jag inte uppdaterat på ett tag men Elsas dräktighet går som planerad och hon mår bra. Hon är riktigt stor nu och har gått 8 veckor och 2 dagar på sin dräktighet vilket innebär att valparna kan komma när som helst i den kommande veckan. Det är så spännande för det verkar helt klart finnas flera valpar i hennes mage. Valparna är nu ganska livliga men Elsa är cool och lugn. För kännedom har vi också ett instagramkonto för kennel Friends Always där ni är välkomna att titta in. Elsa har också en mer skojfrisk instagram som min son har upprättat som heter Elsa The pretty Dachshund.
Sköt om er!

30. jul, 2019

Nu är vi riktigt glada! Det verkar helt klart vara så att Elsa är dräktig. Hon har visat alla för mig kända symtom på att vara dräktig och nu syns det även på hennes mage. Valparna kommer att födas i mitten av sista veckan i augusti vilket vi ser mycket fram emot. 

Elsa mår bra men är lite lugnare än vanligt. Jag har just börjat vänja över henne till det foder hon skall äta sista delen av dräktigheten och under tiden hon diar sina små. Det är ett foder som är lite kraftfullare och särskilt anpassat efter tiken och de små växande minilimporna. 

Vi har senaste veckan varit i Stockholms härliga skärgård och upplevt båt och ö-liv. Elsa gillar skarpt att bada och tar det övriga med ro. Det är så härligt att ha hundar som kan följa med på allt vi hittar på.

Önskar er alla en fortsatt riktigt bra sommar!