Senaste nytt :)

30. jul, 2019

Nu är vi riktigt glada! Det verkar helt klart vara så att Elsa är dräktig. Hon har visat alla för mig kända symtom på att vara dräktig och nu syns det även på hennes mage. Valparna kommer att födas i mitten av sista veckan i augusti vilket vi ser mycket fram emot. 

Elsa mår bra men är lite lugnare än vanligt. Jag har just börjat vänja över henne till det foder hon skall äta sista delen av dräktigheten och under tiden hon diar sina små. Det är ett foder som är lite kraftfullare och särskilt anpassat efter tiken och de små växande minilimporna. 

Vi har senaste veckan varit i Stockholms härliga skärgård och upplevt båt och ö-liv. Elsa gillar skarpt att bada och tar det övriga med ro. Det är så härligt att ha hundar som kan följa med på allt vi hittar på.

Önskar er alla en fortsatt riktigt bra sommar!

8. jul, 2019

Elsa, Your choice Natazcha, och Frasse, Friends Always Gideon, har nu träffats och tycke uppstod. Än så länge är det för tidigt att säga om det blir valpar men vi önskar att ni håller alla tummar. 

Elsa är en frisk till temperamentet mjuk, ljuvlig och glad liten kanintaxtjej. Hon gillar att träna men trivs också bra hemma bara hon får vara med i alla sociala sammanhang.

Frasse är en frisk och härlig dvärgtaxkille som får det här omdömet av sin matte Magda:

Han besitter klassiska tax-drag som envishet, storhetsvansinne (tror han är en doberman) och är väldigt livlig. Hans favoritsysselsättningar är skogspromenader, gropgrävning och soffmys.

Välkommen att kontakta oss om du är intresserad av en tax från oss. Mer info läs gärna tidigare inlägg i bloggen under rubriken Elsa löper.

Trevlig sommar!

 

 

16. jun, 2019

Spännande tider väntar :)

Nu löper vår korthåriga kanintax Elsa (Your choice Natazcha) och skall om ca 14 dagar paras med Frasse (Friends Always Gideon) korhårig dvärg.

Båda är svarta med tantecken till färgen. Båda är bedömda som excellenta på utställning, ögonlysta utan anmärkning samt har ett mycket trevligt temperament. Elsa är en mjuk och mycket vänlig tjej som tidigare fått agera barnvakt till Honey tidigare kullar med beröm godkänt. Hon har också godkänt anlagsprov i spår och är en riktigt duktig spårhund som skall få spåra mer framöver. Frasse är en härlig cool kille som gillar äventyr med sin familj. Vad jag vet så "bangar" han inte för någonting. Vi ser mycket fram emot denna kombination som vi hoppas skall ge trevliga, friska och exteriört korrekta valpar. 

Om du är intresserad av en valp från oss är du välkommen att ta kontakt för att berätta mer om vilket liv du kan erbjuda en tax. För oss är det viktigt att vi matchar varje valp med rätt familj då alla små är egna individer. Dock är det viktig för varje hund att inte lämnas ensam för länge, att få inte bara fysisk motion utan också ett vettig sysselsättning för huvudet. En tax som får arbeta tillsammans med sin förare i något som ni tillsammans tycker om gagnar samarbetet och trivseln tillsammans. Idag finns flera bra hundsporter som passar som handen i handsken för en liten tax, tex nose work, rally lydnad, viltspår mfl.

Håll alla tummarna på att vi får en liten hög godingar i början på september :D

 

1. jun, 2019
1. jun, 2019

Hej!

Snart är det sommar och alla hundaktiviteter pågår för fullt. Elsa (Your choice Natazcha) har fått gå på några utställningar och har två fina bedömningar som excellent med certifikat. På bilden visas hennes senaste kritik från utställningen vid Ulriksdalsslott som arrangerades av Östsvenska taxklubben. Vi skall nu kämpa för att få det sista certifikatet så hon blir utställningschampion. Elsa arbetar också med sitt viltspår och skall förhoppningsvis även där kunna meritera sig lite mer.

Elsa är den tik hos oss som närmast skall få valpar. Hon löper uppskattningsvis i juli och skall då paras med Frasse (Friends Always Gideon). Mycket spännande kompination på två extriört korrekta hundar med trevlig mentalitet. Frasse är en dvärgtax som är svart med tan och Elsa är kanintax även hon svart med tantecken till färgen. Båda är korthåriga.

Välkommen att höra av dig om du är intresserade av denna kombination.

Hörs snart igen!