Senaste nytt :)

29. aug, 2020

Hej igen!

I dag är Elsas valpar 1 vecka gamla. Elsa mår bra och har återfått sin ursprungsform som en liten kaningtax. Som tur är har hon en riktigt bra mjölk som hon matar sina små med. De är alla riktigt runda och goa. Elsa är en riktigt cool mamma som är trygg och lugn  i allt hon gör med sina småttingar. På bilden så ligger en valp på tvären under de andra valparna längst med Elsas kropp för att nå, som han tycker, bästa tutten ;)

Allt går bra med Honey och hennes små också. De är 1 vecka gamla om 2 dagar så då kommer det ny bild på de gänget också.

Emil, vår 5 månader gamla unghund, får nu stå lite mer på egna ben utan de vuxna tikarna vid sin sida. Vi har varit på kortare hundpromenader med kompisar och deras hundar och det har varit kul tycker Emil. Idag har vi börjat träna lite mer inför att han skall ställas ut framöver. Emil är en nyfiken och glad kille som gillar att göra olika saker. Vi tränar också hantering och att han skall vara lugn när vi klipper klor eller kontrollerar öron och tänder. Det går riktigt bra för han har börjat förstå att om han är passiv när jag håller i honom så får han en godis :D

Trevlig helg önskar jag er alla!

25. aug, 2020

Nu äntligen är även Honeys valpar födda den 24 augusti. Efter en lång natt innan med vatten avgång och krystverkar utan att någon valp kom ut fick vi åka till djursjukhuset. Honey fick där göra kejsarsnitt. Som tur var klarade hon det bra och ut kom två tempramentsfulla tjejer som undrade var maten var. Alla tre mår bra och nu har friden lägrat sig på det Ekelundska residenset :D

Även dessa valpar har redan presumptiva valpköpare på gång.

Under nästa år planeras det finnas nya valpar hos oss.

Ha det bra där ute!

23. aug, 2020

Så här såg Elsa ut dagen innan hon valpade. Hon hade en viktökning på drygt 1,2 kg. Valparna upplever nu sin andra dag och Elsas mat har kommit igång. Mamma Elsa och alla valparna verkar må bra.

Elsa har haft dålig aptit denna dräktighet så vi har verkligen fått truga och hitta på nya delikatesser varje dag. Som tur är så är aptiten åter så fort valparna kom ut. Troligen har det varit för trångt för henne att få i sig mer än små mängder åt gången.

De familjer vi redan hunnit träffa har kännt bra för oss och hundarna så flera av er kommer troligen vara aktuella för att få erbjudande om en valp. Nu som jag redan berättat för er alla så måste de gå några veckor så vi ser att allt går bra. Sen vill jag se vad de är för små individer för att kunna göra "bästa" matchningen med presumptiv ny ägare. 

Förstår att ni längtar, håll ut och kram till er alla!

23. aug, 2020

Under gårdagen föddes Elsas fyra juveler. Allt har gått bra och Elsa och de små verkar må bra.

När det närmar sig tid för valpning brukar man ta tempen på tiken för att en kort tid innan själva valpningen brukar hennes temperatur gå ner en grad eller ibland mer. Sedan när tempen går upp igen brukar det vara dags. Tempen kan rör sig lite fram och tillbaka för de olika hormornerna "kämpar" mot varandra innan förlossningshormonerna "vinner " och det hela börjar. Honeys temp var i morse låg så kanske har vi en valpning till på gång inom något dygn 😀

Som det ser ut nu har alla valparna tilltänkta köpare för kännedom.

Nu skall jag åter till valplådan 🤩

 

13. aug, 2020

Mycket spännande att få se de små valpskeletten på röntgen i går. Honey verkade bära två små och Elsa fyra. På röntgen kan man inte se hur valparna mår eller om de lever. De såg lika stora ut så vi hoppas att allt är väl med dem alla. Helt klart lever de om i magarna iallafalll för det kan vi känna utifrån 🤩

Som jag sagt tidigare så är intresset för valpar väldigt stort och jag hinner helt enkelt inte svara på alla meddelanden och samtal just nu. Vi har redan kontakt med ett flertal presumptiva valpköpare så troligen har vi inte heller valpar till fler än dessa nu. Men det känns förstås ändå kul att intresset för rasen ökat och att ni alla därute vill ha kontakt. Håll koll på vår hemsida. Det kan bli återbud och då kommer jag informera där om det finns valpar till salu. Planerna är sedan att det blir en ny kull först om drygt ett år. 

Bilden är på Elsas mage som är "full" med fyra småttingar.